Logo Smeg

Couture in je keuken

< Smegazine December

De fashionista of fashionisto in jou weet de creatieve samenwerking van Smeg met het Italiaanse ontwerpersduo Dolce&Gabbana beslist te waarderen. Dit unieke ‘Made in Italy’-project werd ‘Sicily is my Love’ gedoopt.

De opvallende collectie kleine huishoudelijke apparaten geproduceerd door Smeg met dat kenmerkend vleugje Dolce&Gabbana is nu ook in België verkrijgbaar. Broodroosters, waterkokers, citruspersen en blenders: ze kregen allemaaleen vrolijk ‘Sicily is my Love’-jasje. Zo zijn de gouden citroenen, limoenen, cactusvijgen en rode kersen in het driehoekig ‘crocchi-motief’ typisch Siciliaans.

Alle ontwerpen hebben een link met Sicilië, de thuisbasis van Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Daarmee zijn ze een ode aan Sicilië, Italië en vooral aan de Italiaanse keuken waar Smeg onlosmakelijk mee verbonden is.

‘Sicily is my Love’ THE MAKING OF

De Smeg-toestellen met Dolce&Gabbana-ontwerp worden niet met de hand geschilderd. Toch worden de kleurrijke designs met de grootste zorg aangebracht. En dit volgens een uniek geïndustrialiseerd proces met aandacht voor vakmanschap en topkwaliteit tot in de kleinste details. Benieuwd?

Kijk even mee achter de schermen

  • Dolce&Gabbana leveren de designbeelden in hoge resolutie aan.
  • De beelden worden geprint op een transferplaat. Dat gebeurt in 15 stappen via een combinatie van zijdezeefdruk en steendruktechnologie (litho).
  • Een gespecialiseerde vakman brengt het geprinte design vervolgens heel nauwkeurig met de hand aan op de Smeg-toestellen.
  • Op het einde van het proces wordt het design gefixeerd in 7 stappen.

‘Made in Italy’

Alle producten van de Dolce&Gabbana-collectie worden in Italië ontworpen en vervolgens in elkaar gezet en met de hand afgewerkt in de Smeg-fabriek in Guastalla (Reggio Emillio).

< Smeg CEO over het begrip 'Made in Italy' • Designiconen in je keuken >