BEAN TO CUP KOFFIEMACHINES

Smeg Bean to Cup koffiemachines zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik en hebben een iconisch ontwerp, een compacte voetafdruk en uitzonderlijk gebruiksgemak. Net als andere machines in de categorie bevatten ze een koffiemolen om de unieke ervaring van koffie gemaakt van versgemalen bonen te bieden.

Smeg Bean to Cup coffee machines are designed for domestic use, and feature iconic design, a compact footprint and exceptional ease of use. Like other machines in the category, they incorporate a coffee grinder to provide the unique experience of coffee made from freshly ground beans.

Je mag alleen hele koffiebonen gebruiken. De machine is niet ontworpen voor gebruik met gemalen koffie.

De twee modellen – BCC01 en BCC02 – verschillen in de aangeboden functies. Het BCC01-model is ontworpen voor koffieliefhebbers en biedt acht verschillende drankjes (Ristretto, Espresso, Koffie, Warm Water, Ristretto Light, Espresso Light, Lungo, Americano). Het BCC02-model beschikt ook over een stoomdispenser voor de bereiding van gestoomde / geschuimde dranken op basis van melk.

Om een goede kop koffie te maken, moet je een hoogwaardige mix van koffiebonen kiezen, vers, schoon water gebruiken en ervoor zorgen dat alle componenten van de Bean to Cup machine voldoende proper zijn.

Na het openen van de verpakking kunnen koffiebonen worden bewaard in een goed afgesloten container, die niet transparant mag zijn, omdat blootstelling aan het licht de smaak en het aroma van de bonen kan veranderen. Om dezelfde reden is het raadzaam om de koffiebonen op een koele, droge locatie te bewaren, uit de buurt van warmtebronnen, zoals een keukenkastje of dressoir. De bonencontainer van de Bean to Cup machine is geschikt om de koffiebonen een paar dagen op een locatie weg van het licht te houden en de versheidsdichting helpt hun smaak en aroma te behouden.

Nadat u de machine hebt ingeschakeld, selecteert u eenvoudig het gewenste drankje door op de bijbehorende knop te drukken. Alle vooraf ingestelde functies zijn "one touch": met een eenvoudige druk op de knop geeft de machine automatisch de gewenste drank af.

Om een hetere kop koffie te verkrijgen, is het aan te raden om het koffiekopje voor te verwarmen. Bekers spelen een belangrijke rol en afhankelijk van hun materiaal kunnen ze meer of minder warmte verspreiden. Door de beker voor te verwarmen met behulp van de warmwaterfunctie kunt u een hogere temperatuur bereiken om van een hetere koffie te genieten.

Het lichaam van de koffie hangt ook af van de gebruikte mix van koffiebonen. Gebruik een mix van goede kwaliteit en zorg ervoor dat de instelknop voor het malen van de koffie op een fijn niveau is ingesteld. Zie de gebruiksaanwijzing voor meer informatie hierover.

Om een goede laag schuim te verkrijgen, raden we aan om volle of halfvolle koemelk te gebruiken bij koelkasttemperatuur (rond de 5°C). Koemelk zorgt voor de beste resultaten.  Toch is het mogelijk om plantaardige melk zoals soja-, rijst- of amandelmelk te gebruiken. In dit geval zal het resultaat variëren afhankelijk van het eiwit- en vetgehalte van elk. De schuimende resultaten zijn niet alleen afhankelijk van het type melk dat wordt gebruikt, maar ook van hoe de gebruiker de stoomdispenser tijdens de procedure beweegt.

De modellen BCC01 en BCC02 worden geleverd met een stroomkabel, waterhardheidsteststrip en reinigingsborstel in het pakket. Het BCC02-model bevat ook een speciale naald voor het reinigen van de stoomdispenser.

Zodra de kabel is aangesloten, voegt u vers water toe aan de tank en koffiebonen aan de trechter. Druk op de AAN/UIT-knop: de verwarmingsfase van de machine begint, gevolgd door de zelfreinigende cyclus van de interne circuits. Zodra de cyclus is voltooid, is de machine klaar voor gebruik. Om een koffie te maken, drukt u op de bijbehorende knop. Alle vooraf ingestelde functies zijn "one touch": één druk op de knop en de machine zal automatisch de drank creeëren.

Bij het eerste gebruik wordt aanbevolen om de verwijderbare componenten met warm water te spoelen en ten minste één koffie te bereiden om alle interne circuits "in te breken".

Ja, beide modellen - BCC01 en BCC02 - hebben een knop waarmee de maling kan worden aangepast. Draai de knop tegen de klok in om een fijnere maling en dus een intensere koffie te krijgen. Draai de knop met de klok mee om een grovere maling en dus een minder intense koffie te bereiken. De maling moet worden aangepast wanneer de machine operationeel is of bij het eerste gebruik wanneer de bonencontainer volledig leeg is.

Het wordt aanbevolen om een grovere maling in te stellen wanneer u de machine voor het eerst gebruikt en deze vervolgens fijner in te stellen of aan te passen aan uw eigen smaak of afhankelijk van de gebruikte koffiemelange. Om schade aan de slijpeenheid te voorkomen, wordt aanbevolen om aan de knop te draaien wanneer de machine zich in de slijpfase bevindt.

Het wordt aanbevolen om vers, schoon water te gebruiken. De machine is standaard ingesteld op het niveau "Hard Water", maar kan worden ingesteld om overeen te komen met de kenmerken van de gebruikte leidingwatervoorziening. Als u uw waterhardheid niet kent, gebruik dan de meegeleverde teststrip volgens de instructies in het boekje. Bij bijzonder hard water wordt aanbevolen om de Smeg waterontharder filter (CODE: 1ECWF01 – optioneel extra, niet bij de machine geleverd) te gebruiken om de smaak en het aroma van de koffie zo goed mogelijk te behouden.

Het wordt aanbevolen om het water minstens één keer per dag te verversen. Het gebruik van vers, schoon water is van fundamenteel belang voor het verkrijgen van een goede koffie.

Ja, het is mogelijk om de gewenste hoeveelheid voor elk type drankje aan te passen en op te slaan.

Ja, het is mogelijk om de positie van de dispenser aan te passen aan de gebruikte koffietas. Voor zeer hoge cups is het ook mogelijk om de lekbak te verwijderen.

Ja, met het BCC02-model kunt u drankjes bereiden met gestoomde / geschuimde melk dankzij de geïntegreerde stoomdispenser. 

De stoomdispenser kan iets naar buiten worden verplaatst om de positionering van de schuimbeker te vergemakkelijken. De schuimresultaten kunnen variëren, afhankelijk van hoe de gebruiker de stoomdispenser tijdens het proces beweegt.

In dit geval wordt aanbevolen om de messen van de koffiemolen te openen en meer in het algemeen de maling aan te passen aan de gebruikte melange en uw persoonlijke smaak.

Reinig de buitenoppervlakken van de machine na elk gebruik met een zachte, bevochtigde doek. De machine zal ook een zelfreinigende cyclus uitvoeren nadat deze is ingeschakeld en wanneer deze is uitgeschakeld, als deze ten minste één drankje heeft gemaakt. De machine dient ook regelmatig ontkalkt te worden. Hier enkele tips om dit op een correcte manier te doen. 

Om een correcte werking van de machine te garanderen en een optimale kwaliteit van de gedoseerde dranken te garanderen, worden enkele eenvoudige dagelijkse reinigingswerkzaamheden aanbevolen. Het wordt aanbevolen om de binnen- en buitenkant van de lekbak en het waterreservoir schoon te maken met neutraal afwasmiddel onder stromend water, niet in de vaatwasser. Het wordt ook aanbevolen om de watertank regelmatig te wassen, omdat elk kalkaanslagresidu de juiste werking van het product in gevaar kan brengen.

Om de bonencontainer schoon te maken, gebruikt u de meegeleverde borstel om oude koffiebonen of andere resten te verwijderen. De machine geeft aan wanneer de koffiedikcontainer moet worden geleegd en gereinigd (bewerking uit te voeren met de machine aan). Een alarm zal de consument ook informeren wanneer het schoonmaken van de zeteenheid en het relatieve compartiment wordt aanbevolen, om te allen tijde de beste koffie te garanderen. De brouwunit mag alleen onder stromend water worden gewassen, nooit in de vaatwasser.

Voor het BCC02-model wordt een handmatige spoelcyclus aanbevolen na elk gebruik van de stoomfunctie. Gebruik de meegeleverde reinigingsnaald om de stoomdispenser en het gat grondig te reinigen van eventuele resten. De machine voert ook een automatische spoelcyclus uit na het doseren van een melkdrank.

Nee. Mineraalwater bevat, net als kraanwater, wisselende hoeveelheden calcium- en magnesiumzouten die bijdragen aan de vorming van kalkaanslag. Als u flessenwater gebruikt, lees dan zorgvuldig de waarden op het etiket, met name wat droog residu betreft, en gebruik de specifieke teststrip die bij de machine wordt geleverd om de waterhardheidswaarde correct in te stellen.

Een specifiek alarm waarschuwt u wanneer een ontkalkingscyclus wordt aanbevolen. Stel de machine in op de effectieve hardheidswaarde van het gebruikte water om ervoor te zorgen dat dit niet te vaak wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat er voldoende ontkalkingsoplossing wordt toegevoegd om de hele cyclus te voltooien. De gebruiker moet ook in de buurt van de machine blijven voor de duur van de ontkalkingscyclus, omdat de machine verzoeken kan doen die hij moet uitvoeren. Ontdek hier enkele tips om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Neem contact op met een erkend servicecentrum om Smeg-ontkalker aan te schaffen.