Duurzaamheid - Groen beleid

GROENE HOOFDZETEL

Het hoofdkantoor van Smeg is uitgeroepen tot een van de meest innovatieve locaties in Italië dankzij het intelligente beleid voor consumptiebeheer en duurzame ontwikkeling. In 2007 won het de Modena Domotica-wedstrijd, onderdeel van de "Bio-architectuurweek" in de stad.

Verantwoord design

Smeg ovens, kookplaten, koffiemachines, fornuizen, vaatwassers, wasmachines, wasdrogers, dampkappen, spoelbakken, koelkasten en diepvriezers zijn allemaal ontworpen met het oog op het milieu.

De grootste nadruk wordt gelegd op de materiaalkeuze, zoals staal, glas, aluminium en messing, die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd door zorgvuldig geplande afzonderlijke gammas.

Bovendien voldoet Smeg volledig aan de bepalingen van de EU-richtlijnen RoHS (beperking van gevaarlijke stoffen) en REACH (registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemische stoffen), die verder gaan dan alleen de minimumvereisten.

De RoHS-richtlijn legt strikte beperkingen op aan het gebruik van gevaarlijke materialen en stoffen zoals lood, cadmium, kwik, chroom VI, polybroombifenylen (PBB's) en polybroomdifenylethers (PBDE's).

REACH
De REACH-verordening heeft betrekking op de omgang met chemische stoffen en heeft tot doel ervoor te zorgen dat de menselijke gezondheid en het milieu zo goed mogelijk worden beschermd.

 

DUURZAAMHEIDSBELEID

Smegs steun voor ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid is te zien in het kwaliteits-, gezondheids-, veiligheids- en milieubeleid (QHSE), dat volledig voldoet aan de UNI EN ISO 9001-, UNI EN ISO 14001- en OHSAS 18001-normen. Deze zijn allemaal compatibel met elkaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in de drie beheersystemen.

UNI EN ISO 9001 Dit is een norm die de vereisten schetst voor de invoering van een kwaliteitsmanagementsysteem om bedrijven te helpen hun productie- en beheerprocessen te verbeteren, de productkwaliteit te waarborgen en de klanttevredenheid te verhogen.

UNI EN ISO 14001 Dit is een norm die de vereisten voor de invoering van een milieubeheersysteem schetst en richtlijnen geeft die bedrijven kunnen volgen bij het opstellen van bedrijfsbeleid inzake ecologische duurzaamheid en vervuiling. De certificering is gericht op het optimaliseren van het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen en kwaliteitssystemen voor afvalverwerking.

OHSAS 18001-certificering toont aan dat Smeg vrijwillig een degelijk gezondheids- en veiligheidsbeheersysteem heeft geïmplementeerd.

 

Ecovriendelijke producten

Hoge prestaties en een laag verbruik zijn de kenmerken van alle Smeg-ovens, kookplaten, vaatwassers, was-droogcombinaties, dampkappen, ingebouwde koelkasten, spoelbakken en koffiemachines. Er wordt speciale aandacht besteed aan het behalen van de hoogste energie-efficiëntieklasse om het milieu te helpen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Over Smeg

Italiaanse producent in huishoudapparatuur

Ontdek meer
AWARDS

Awards voor Smeg Huishoudapparatuur

Ontdek meer