Logo Smeg

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

De afgelopen jaren is Smeg, door de aandacht voor design en kwaliteit van haar producten, door toonaangevende instellingen en internationale tijdschriften beloond met een aantal belangrijke prijzen en onderscheidingen:

  1. Premio Domotica: In 2007 won Smeg de Domotica prijs voor de bouw van haar hoofdkantoor in Guastalla. Het hoofdkantoor werd uitgeroepen tot een van de meest innovatieve gebouwen van Italië qua intelligent energiebeheer en een voorbeeld van duurzame ontwikkeling.
  2. Premio “Dedalo e Minosse alla committenza di architettura”: In 2008 werd de “Dedalo e Minosse alla committenza di architettura” prijs toegekend door architectenassociatie ALA – Assoarchitetti  voor het architectonisch ontwerp van het hoofdkantoor
  3. Wallpaper Design Award: De oven en kookplaat die Marc Newson voor Smeg ontwierp werden in 2009 beloond met de Wallpaper Design Award voor beste keukenapparatuur door het internationaal bekende tijdschift Wallpaper Magazine.
  4. Good Design Award: Het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies kenden in 2010 een onderscheiding toe aan Smeg voor de oven en kookplaat van Marc Newson.