Voor Smeg Kookgerei vindt u in de verpakking de onderhouds- en gebruiksaanwijzingen. Hieronder vindt u alvast enkele gebruiksaanwijzingen:
1. VERSCHILLENDE KOOKVUREN
Het SMEG kookgerei is geschikt voor koken op inductie. Indien je kookt op inductie verwarm je het kookgerei nooit voor aangezien het zeer snel kan opwarmen, waardoor de antiaanbaklaag aangetast wordt. Controleer, elke keer dat het keukengerei afgewassen is en gebruikt wordt, of de bodem aan de buitenkant droog is.
Gebruik een warmtebron die qua afmeting voor de bodem van het keukengerei geschikt is. Het keukengerei in het midden op de warmtebron plaatsen. Middelhoog vuur is altijd voldoende.
2. GEBRUIK VAN OLIE/VETSTOF
We raden je altijd aan een beetje olie of boter te gebruiken in je SMEG braadpan.
Je gebruikt best geen oliespray gebruiken om te vermijden dat er resten achterblijven die de prestaties van de antiaanbaklaag van het keukengerei aantasten.
3. HET KOOKGEREI GEBRUIKEN
We vragen je vriendelijk geen metaal te gebruiken, en dus ook geen vorken (want dat wordt soms wel eens vergeten). Gebruik keukengerei van hout, kunststof of silicone.
4. AFWASSEN EN OPRUIMEN
Laat het kookgerei volledig afkoelen voor je het afwast. Was af met warm zeepsop en een zachte spons zodat de binnenkant vlekkeloos is wanneer je de pan opbergt. We raden je aan een panbeschermer tussen je potten en pannen te leggen om slijtage te beperken.
Al ons kookgerei is vaatwasser bestendig, maar we adviseren om het keukengerei met de hand af te wassen met een spons en vloeibaar afwasmiddel. Het wassen in de vaatwasser wijzigt de prestaties van het keukengerei niet maar kan de originele kleur aantasten. Maak voor het wassen in de vaatwasser gebruik van niet-agressieve vaatwasmiddelen en economische cycli met lage temperatuur.