Koken met Smeg

De drievoudige formule voor een gezonder leven

Vitality System, het Smeg recept voor hoogwaardige, gezonde voeding.

De drievoudige formule voor een gezonder leven

Brengt smaak naar voren

Wat ligt aan de basis van een gezonde levensstijl? We weten allemaal het antwoord: eten.
Maar alleen letten op de kwaliteit van de producten die we kopen is niet genoeg. De conserverings- en kookmethoden die we gebruiken zijn even belangrijk, omdat fouten en afleiding niet alleen de smaak van onze gerechten in gevaar kunnen brengen, maar ook de voedingswaarde die deze met zich meebrengen.
Er is een nieuwe manier van bewaren en koken mogelijk dankzij de huishoudelijke blast chiller in combinatie met de vacuümlade en de stoomoven, die helpt om voedsel te bewaren en gezonder voedsel van hogere kwaliteit te produceren met meer creatieve mogelijkheden voor maaltijden van professionele kwaliteit.

Multifunctionele toestellen

Het systeem is samengesteld uit 3 revolutionaire producten: BLAST CHILLER om de versheid en kwaliteit van voedsel te behouden. VACUÜMLADE om de kwaliteit van voedsel in de loop van de tijd te behouden. COMBI-STOOMOVEN om heerlijke gerechten te maken, met maximale smaken.

Smeg Vitality System

Blast chiller

Classici design
Bekijk meer

Combi Stoomoven

Classici design
Bekijk meer

Vacuümlade

Classici design
Bekijkj meer

Smeg Vitality System (blast chiller, combi-stoomoven en vacuümlade) is verkrijgbaar in de designlijnen Linea, Classici en Dolce Stil Novo.

 

Voordelen van Vitality system

De blastchiller combineert moderne ontwerpen met handige en flexibele functionaliteit en biedt een reeks unieke functies. Door het innovatieve ‘Rapid Freezing’ programma biedt de blast chiller een makkelijke bereiding van dessertachtige voedingsmiddelen, zoals sorbets, en is het een ideaal hulpmiddel voor entertainers die hun gasten willen imponeren met heerlijke culinaire hoogstandjes.

SEIZOENSPRODUCTEN HET HELE JAAR LANG

Blast chillers worden voornamelijk gebruikt om de kwaliteit van voedsel te behouden. Door het proces van snelle afkoeling wordt de groei van bacteriën gestopt en neemt de houdbaarheid van voedsel tot 70% toe.

Door snel invriezen blijven de eigenschappen van vers voedsel ongewijzigd, zodat u het hele jaar door verse en smakelijke groenten en fruit kunt eten.

Snelkoelen verlaagt de temperatuur van gekookt voedsel snel tot + 3 ° C in minder dan 90 minuten. Dit is de ideale temperatuur voor opslag in een koelkast. Door voedsel snel af te koelen, blijft de kwaliteit en versheid behouden. Smeg blast chillers zijn uiterst veelzijdig en er zijn ook een aantal verwarmingsfuncties beschikbaar.

Ontdek meer
HOGERE KWALITEIT

Ongewijzigde kwaliteit en gezond eten

Koelen op kamertemperatuur (tussen 65 en 10 ° C) creëert optimale omstandigheden voor bacteriegroei. De Smeg blast chiller voorkomt niet alleen deze groei, maar behoudt ook de versheid, levendige kleuren, het aroma en de consistentie van vers of vers gekookt voedsel.

BETER TIJDBEHEER

Georganiseerd koken

De Smeg blast chiller is het ideale product voor liefhebbers van koken, maar die elke dag slechts beperkte tijd hebben om te koken. Grote hoeveelheden voedsel kunnen in porties worden bereid en geconserveerd om later te worden gegeten en zo vers te eten alsof het net is gemaakt.

LANGER OPSLAGLEVEN

Minder verspilling

Met de blast chiller kunt u vers en seizoensgebonden voedsel langer bewaren, waardoor voedselverspilling wordt verminderd en ruimte in de koelkast wordt bespaard.

LANGE OPSLAG met de vacuümlade

Een vacuümlade kan worden gebruikt om vers voedsel te bewaren voor opslag in de vriezer, koelkast of voorraadkast. Ingrediënten worden verzegeld in een luchtdichte plastic zak of container waar de zuurstof en lucht worden afgezogen, waardoor voedsel wordt beschermd tegen stof en bacteriën en de perfecte omstandigheden worden gecreëerd voor een langere houdbaarheid. Zelfs vloeistoffen kunnen vacuüm worden verpakt!
In deze afgesloten omgeving blijven voedingsstoffen en aroma's perfect behouden en smaakt het eten net zo goed alsof het is gemaakt van verse ingrediënten.
Vacuüm afgesloten voedsel gaat gemiddeld vier keer langer mee bij kamertemperatuur of in de koelkast. Als ze bevroren zijn, worden bacteriën geëlimineerd en kan voedsel maandenlang worden bewaard en behoudt het alle smaken en consistentie, alsof het net is bereid.

Ontdek meer

ZAKJES EN DOZEN

Smeg biedt een reeks accessoires voor de vacuümlade die kunnen worden gebruikt in overeenstemming met de hoeveelheid en de consistentie van het te koken voedsel, zoals LIFEBAG (vacuümzakken), VCOOKBAG en LIFEBOX.

Bekijk meer

HOE WERKT HET VITALITY SYSTEM?

Voor elke functie een recept.

Het Smeg Vitality System-kookboek bevat een recept voor elke functie.
Begin met het gebruik van de Vitality System-huishoudelijke apparaten door deze recepten uit te proberen en u zult leren hoe u de versheid en de kwaliteit van voedsel kunt behouden door heerlijke gerechten met geweldige smaken te maken.

 

Download het kookboek