Logo Smeg

Lekker, gezond en bewust koken

< Smegazine December

Nieuw: het Smeg Vitality System

Vers, duurzaam en gezond eten is vandaag een echte trend. Op restaurant én thuis kennen we graag het verhaal achter ons voedsel. Waar komen dat vlees en die groenten vandaan? Hoe voedzaam is het? Is het milieuvriendelijk geproduceerd? Welke kooktechnieken werden er gebruikt? Kortom, we zijn bewuste consumenten die zich graag goed informeren en dan weloverwogen keuzes maken. En daar speelt Smeg met het nieuwe Vitality System helemaal op in. Het systeem bestaat uit drie revolutionaire producten die je helpen om je voedsel lekker vers te bewaren en boordevol smaak te bereiden.

Vacuümlade

< Smegazine December

In de professionele keuken is vacuüm bewaarde voeding niet weg te denken. Met de nieuwe Vacuümlade maakt Smeg deze slimme en efficiënte techniek nu ook thuis mogelijk: je haalt alle lucht (tot 99,9%!) uit de verpakking waardoor bacteriën, stof en oxidatie je voedsel niet kunnen bederven. Zo verspil je minderén win je tijd. Bovendien kan je via de Chef-functie vlees en vis professioneel marineren en doen rijpen. De elegante lade in roestvrij staal in de typische Smeg-stijl kreeg een deksel van getemperd glas. Een must have voor elke hobbykok!

Ontdek de Vacuümlades hier.

Blast Chiller

Vind je gezonde voeding van topkwaliteit essentieel? Plan je je maaltijden? En verlies je na een lange dag liefst zo weinig mogelijk tijd in de keuken? Ben je bovendien allergisch aan voedsel weggooien? Dan is de nieuwe, multifunctionele Smeg Blast Chiller een echte meerwaarde. Het slimme toestel verwarmt of koelt via automatische of manueel instelbare programma’s en het verlengt de standaard bewaartijd van voeding met maar liefst 70%. Je bewaart je eten op elk moment op de ideale temperatuur. Zo krijgen bacteriën geen kans en gaan er geen smaak- of voedingsstoffen verloren. Met de Pronto-functie blijven je schotels de hele dag op koelkasttemperatuur en warm je ze op het gewenste moment op met een pre-set timer. Nog snel een wijntje koelen? Ook dat kan: het toestel koelt drank met 1°C per minuut. Aan tafel!

Meer info over de Blast Chiller vind je hier.

Combi Stoomoven

Koken met stoom is één van de gezondste kooktechnieken: goed voor minder calorieën, een maximum aan smaak, weinig of geen verlies van vitamines en mineralen én minder energieverbruik. Smeg speelt daar handig op in met drie types makkelijk te reinigen combinatieovens waar je ook in kan stomen. De ovens hebben een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface: via het nieuwe TFT-touchscreen kies je met één druk op de knop uit vijf verschillende stoomprogramma’s en drie stoomlevels. Smakelijk!

Ontdek de Combi Stoomovens hier.

< Trends in de keuken • Smeg CEO over het begrip 'Made in Italy' >