Logo Smeg

DIVINA CUCINA

07/05/2018

divinacucina

Dolce&Gabbana en Smeg zetten de reis voort waarin hun artistieke mindsets verenigd worden om de kleuren en de schoonheid van Sicilië te herontdekken en zo het authentieke ‘Made in Italy’-project te vieren onder de gedeelde standaard van creativiteit, kunst en design. Een revolutionaire samenwerking die een nieuwe perceptie van huishoudelijke apparaten heeft gecreëerd, waarbij deze niet langer gewoon producten, maar echte kunstwerken zijn.

Sicily is my love is een eerbetoon aan de roots van Italië, de tradities en de populaire festivals onder de vorm van “Divina Cucina”: een nieuwe generatie vrijstaande fornuizen met dampkap met een passende FAB28 koelkast, uniek gemaakt door felle kleuren en intense, achterliggende verhalen. De collectie wordt gepresenteerd in twee varianten: de eerste wordt gekenmerkt door afbeeldingen van het Siciliaanse poppentheater en de traditionele handgeschilderde kar, waarbij de dominante kleuren vurig rood en oranje zijn. De tweede variant wordt gekarakteriseerd door een majolica-afdruk in blauw- en wittinten.

divinacucina

De geschiedenis, cultuur, keuken en schoonheid van het Siciliaanse landschap worden op een authentieke en onvergetelijke manier vastgelegd in deze kostbare voorwerpen, alsof de Italiaanse geest werd gedestilleerd tot tastbare en tijdloze vormen. Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij Smeg’s ervaring in design en hoogwaardige huishoudapparatuur en de creatieve ziel van Dolce&Gabbana.

Sicily is my Love vertelt zijn verhaal door levendige illustraties van goudgele citroenen, citrusvruchten, cactusvijgen, helderrode kersen en typisch Siciliaanse decoraties omlijst door driehoekige geometrische vormen, bekend als ‘Crocchi’: delicate bloemenmotieven die geïnspireerd zijn op vegetatie en landschappen van Zuid-Italië, de majolica van Caltagirone, afbeeldingen van de Etnavulkaan, de pittoreske ruïnes van de Griekse tempel van Castor en Pollux in de Vallei van de Tempels, en beelden uit de mythologie en ridderlijke traditie.

De verzameling kleine huishoudapparatuur van Sicily is my Love is verrijkt met nieuwe stukken die gemaakt zijn op industriële schaal, via een proces van reproductie van met de hand geschilderde prototypes gemaakt door meesters in de Siciliaanse schilderkunst en ambachtslieden. Een filterkoffiemachine, een staafmixer en een broodrooster met 4 sleuven maken deel uit van de nieuwe Sicily is my Love collectie op de Salone del Mobile beurs in Milaan in 2018, en breiden zo het huidige assortiment uit. Deze bestaat reeds uit een citruspers, een waterkoker en een broodrooster met 2 sleuven. Binnenkort verkrijgbaar: een blender, een espressomachine, een keukenrobot en een slowjuicer.

divinacucina

Dolce&Gabbana stelden de nieuwe Sicily is my Love collectie voor op 17 April 2018 in de Metropool in Milaan.