EnelX voor Smeg: de laatste generatie zonnepanelen
Events

ENEL X VOOR SMEG: INNOVATIEVE DUURZAAMHEID

GEAVANCEERDE OPLOSSINGEN VOOR HET VERMINDEREN VAN HET ENERGETISCH VERBRUIK VAN HET BEDRIJF

Bewust omgaan met grondstoffen en creëren van efficiënte oplossingen voor de toekomst: duurzaamheid is de rode draad in de synergie tussen SMEG en Enel X, twee bedrijven die innovatie tot een pijler van hun activiteiten maken.

Smeg, dat zich altijd heeft ingezet voor de productie van Made in Italy designapparatuur, combineert zijn historische roeping voor creativiteit met nauwgezette aandacht voor het zoeken naar low-impact oplossingen die het bedrijf zelfvoorzienend maken op het gebied van energie.

De samenwerking met Enel X, een leverancier van innovatieve oplossingen die de wereldwijde energietransitie stimuleren, is de meest recente van de projecten met betrekking tot het genereren van duurzame waarde die door het Emiliaanse bedrijf zijn ondernomen.

De ingreep omvat de bouw van twee fotovoltaïsche systemen van de nieuwste generatie op de SMEG-productielocaties in Guastalla (RE) en Bonferraro (VR), bestaande uit meer dan 900 fotovoltaïsche modules uitgerust met power optimizers. De fabrieken, die elk jaar 4 GWh energie zullen produceren, zullen het totale gemiddelde verbruik van de twee fabrieken met 25% verminderen, waardoor de uitstoot van 22 duizend ton CO2 in de atmosfeer voor de Guastalla-site en 19 duizend ton voor de Bonferraro-site wordt vermeden in de komende 25 jaar.