Logo Smeg

Eurocucina 2018: SMEG stelt design en innovatie voor

Eurocucina 2018 - SMEG

24/04/2018

Dit jaar was SMEG alweer één van de sterren van Eurocucina 2018, hèt ontmoetingsmoment tussen de grootste internationale design merken in de Fiera Milano Conference Center van 17 tot 22 April als deel van de Salone del Mobile beurs.

 


Bezoekers konden alle nieuwe Smeg producten bewonderen op een stand van maar liefst 800m². Het accent lag op de inbouwtoestellen, het voorbeeld van de perfecte combinatie tussen design en technologie die Smeg aanbiedt, alsook van de ultieme uitdrukking van de Made in Italy uitmuntendheid: een uitgebreid aanbod van de laatste generatie ovens, compacte ovens, wijnklimaatkasten, volledig uitgeruste lades, kookplaten, blast chillers en vaatwassers werden in de verf gezet. 

Een van de nieuwigheden op Eurocina was de nieuwe "Linea" collectie die reeds bij ons op Batibouw als wereldprimeur getoond werd. Als één van de grootste esthetische lijnen van het bedrijf, heeft "Linea" een nieuw jasje die het gamma nog eleganter en functioneler maakt. Ovens, compacte combi stoom- en microgolfovens, kookplaten en koffiemachines. Elke product in dit assortiment werd specifiek ontworpen om eender welke keuken in het licht te zetten en nog meer luxueus te maken met een groot belang voor detail, zowel ergonomisch als esthetisch. 

Smeg gaat zelf een stapje verder en gaat mee met zijn tijd dankzij de nieuwe WIFI verbonden toestellen die geprogrammeerd en bediend kunnen worden met de SmegConnect app. Ook de vaatwassers kregen enkele vernieuwingen om het gebruiksgemak nog meer te verhogen. De nieuwe displays op de ovens en koffiemachines werden door idereen ontdekt en enorm gewaardeerd. 

Design, technologie en stijl werden vooral goed vertegenwoordigd in hun ultieme vormen door de nieuwe Sicily is my love collectie, de vrucht van de samenwerking tussen Smeg's technologische ervaring en de creatieve geest van Dolce&Gabbana. Dit uiterst iconisch gamma viert de Italiaanse stijl, waarbij elk toestel getransformeerd wordt tot een echte 'objet d'art'. Het assortiment werd dit jaar verrijkt met het nieuwe "Divina Cucina" project, dat een reeks fornuizen en dampkappen omvat die samengaan met de alombekende FAB28 koelkast en andere kleine huishoudapparatuur. Een uniek project dat direct in het oog springt en waarmee Smeg alweer aantoont dat design en technologie een mooi huwelijk vormen.