Logo Smeg

SMEG KONDIGT OVERNAME LA PAVONI AAN

Smeg, al meer dan 70 jaar toonaangevend in de productie van design huishoudapparatuur, kondigt de acquisitie aan van La Pavoni, Italiaans historische producent van huishoudelijke en professionele koffiemachines.

03/10/2019

La Pavoni, gevestigd in Milaan, werd opgericht in 1905 en is de nummer één producent van espressomachines geworden door te concurreren in een high-end marktsector en gebruik te maken van de kwaliteit van zijn producten en zijn verfijnde esthetiek.

Het is een filosofie die het bedrijf tot op de dag van vandaag blijft nastreven en die synergiën zal creëren die zowel Smeg als La Pavoni zullen verrijken. Deze overname zal het voor de twee bedrijven mogelijk maken om hun knowhow en wederzijdse affiniteiten voor hun productlijnen te delen, met veel aandacht voor ontwerp en details en de Made in Italy kwaliteit.

Enkele interessante weetjes: 

- Het bedrijf werd gesticht nadat de oprichter, Desiderio Pavoni, het patent voor de eerste espresso koffiemachine had aangekcoht. La Pavoni was dus de eerste producten van de espresso koffiemachine. 

- Het eerste koffietoestel dat onmiddellijk koffie kon bereiden werd zo voor de eerste keer geproduceerd. De 'Ideal' kon tot 150 kopjes koffie per uur maken. 

- Net zoals Smeg is de succesvolle geschiedenis van het bedrijf te danken aan samenwerkingen met bekende architecten en designers zoals Gio Ponti. La Pavoni lanceerde zo de 'La Cornuta' in 1948, een flink staaltje industrieel design, gevolgd door de 'Diamond' en 'Brasilia'. 

Ontdek hier meer over La Pavoni.