Logo Smeg

Smeg spoelbakken: design en functionaliteit

Vervolledig je Smeg keuken met design en functionaliteit dankzij ons uitgebreid gamma spoelbakken

25/01/2019

Smeg biedt naast zijn uitgebreid gamma aan huishoudapparatuur ook een assortiment spoelbakken aan, om je keuken helemaal te vervolledigen. Combineer design en functionaliteit ook in je werkblad en kies uit het uitgebreid gamma spoelbakken van Smeg.

Met een Smeg spoelbak zit je veilig dankzij het hoogwaardig roestvrijstaal en een premium afwerking, en dit in combinatie met een stijlvol en tijdloos design. De spoelbakken worden allemaal gemaakt uit twee lagen van 18/10 roestvrijstaal waardoor ze allen een dikte van 0.8 - 1 mm hebben en niet kunnen roesten. Het merendeel van de grotere modellen heeft een diepte van meer dan 200 mm wat zorgt voor meer ruimte voor grote potten en pannen. Bij de ontwikkeling en productie werd zorgvuldig nagedacht over de materialen, afwerking en functionaliteit, maar ook over de esthetische waarde. Je wast er niet alleen je fruit en groenten of je handen in, het maakt ook deel uit van de uitstraling van je keuken.

Voor ieder wat wils dankzij de grote keuze aan spoelbakken: verkies je graniet boven inox? Smeg heeft 3 verschillende spoelbakken in graniet met keuze uit wit, grijs of zwart. Toch liever de klassieke inox versie? Inox is tijdloos en duurzaam, makkelijk schoon te maken en heel sterk, maar is in vergelijking met graniet wel gevoeliger aan krassen.

         

Heb je veel ruimte in je keuken en beschik je misschien niet over een vaatwasser, dan is een dubbele spoelbak extra handig. Een enkele spoelbak is interessanter bij gebrek aan ruimte. Als je niet kan kiezen is een anderhalve spoelbak misschien de perfecte oplossing. Deze combinatie van een grote en kleinere spoelbak als aparte spoelzone is ideaal als je veel met verse groenten werkt. Behalve bij de onderbouw spoelbakken heb je de keuze tussen een spoelbak met of zonder verlek.

Naast het materiaal en de grootte zijn er ook verschillende manieren waarop een spoelbak kan geplaatst worden. Zo heb je semi-vlakbouw spoelbakken waarbij de rand gewoon op het werkblad ligt, wat meteen ook de meest eenvoudige installatie heeft. Dit maakt dat de rand zichtbaar blijft en iets minder functioneel is met betrekking tot onderhoud.

Vlakbouw spoelbakken hebben een volledig vlakke installatie met het werkblad. De rand loopt dus gelijk met het werkblad en brengt een makkelijker onderhoud met zich mee. Dit is ook qua uitstraling strakker dan semi-vlakbouw.

Een derde en laatste type is de onderbouw spoelbak. Dit type wordt volledig onder het werkblad geïnstalleerd, waardoor geen enkele rand zichtbaar is. Belangrijk hierbij is het materiaal en de afwerking van het werkblad, aangezien de uitsparing van het werkblad zichtbaar blijft. Daarom worden deze spoelbakken ook meer in luxe keukens met hoogwaardige materialen gekozen. Dit type spoelbak is enorm gemakkelijk in onderhoud.

Om het totaalplaatje te kunnen geven, biedt Smeg ook een uitgebreid gamma aan accessoires voor spoelbakken aan, zoals houten of kunststof snijplanken, inox uitgietbakken, crepines en inox manden voor de vaat.