Logo Smeg

NIEUWE INDUCTIEKOOKPLATEN - CONNECTED TECHNOLOGY

NIEUWE INDUCTIEKOOKPLATEN - CONNECTED TECHNOLOGY

14/08/2018

Inductiekookplaten zijn om veel redenen een populaire keuze; hun eigentijdse stijl past perfect in elke keuken, ze zijn sneller dan gas (het duurt iets meer dan een minuut om een halve liter water te verwarmen), en ze bieden grote besparingen in energie. Verschillende innovaties zijn toegevoegd aan het inductiebereik: de 60 cm SI2M7643B multizone tafel, de 90 cm SI1F7955B Flexi4zone, de SI2M7953D multizone, allemaal met nieuwe esthetische waarde en prestatiekenmerken.

Elk van deze kookplaten is voorzien van nieuwe intuïtieve bedieningselementen met stijlvol, discreet en gebruiksvriendelijk grijs zeefdrukwerk. De kookplaten hebben een brede selectie van 15 vermogensniveaus, voor nog meer precisie bij de temperatuurregeling. De facetrand vooraan geeft een nieuwe elegante esthetiek en een perfecte continuïteit van het werkblad. 

De Auto-Vent functie wordt gebruikt aan de hand van een slim infraroodsysteem waarmee de dampkap rechtstreeks communiceert met de kookplaat en op die manier automatisch in gang treedt. 

Zodra het vermogen en de temperatuur van een zone zijn geselecteerd, schakelt de dampkap automatisch de lichten in en past de ventilatorsnelheid zich aan zonder dat handmatige aanpassingen nodig zijn. 

Momenteel zijn er twee dampkappen in ons gamma speciaal ontworpen om met deze nieuwe inductiekookplaten te werken: de KICGR52X inbouwunit en de decoratieve dampkap KICT90BL.

SMEG is altijd begaan met het milieu en heeft daarom drie ECO-functies gecreëerd: ECO-Logic, ECO-Heat en ECO-Off. Bij de ECO-Logic functie kies je ervoor om het stroomverbruik te limiteren, variërend van 1,5 kW tot 7,2 kW en dit in stapjes van 0,5 kW. De ECO-Heat functie waarschuwt wanneer de kookzone nog heet is nadat deze is uitgeschakeld, en gebruikt de restwarmte om nog even iets te koken of warm te houden. De energiebesparende ECO-Off functie kan gebruikt worden om de zone enige tijd uit te schakelen voordat de timer afgaat, waarbij men nog eventjes kan gebruik maken van de restwarmte in de pan. 

Twee van onze kookplaten hebben een zone genaamd de Flexi4Zone, die is verdeeld in vier secties en volledig kan worden aangepast aan uw kookbehoeften. Er kunnen maar liefst drie configuraties gekozen worden: twee dubbele zones, één drievoudige zone en één grote zone waarbij de vier zones gecombineerd worden. Hierbij is het mogelijk om verschillende potten van verschillende afmetingen tegelijkertijd te gebruiken, wat een grote flexibiliteit biedt. De Flexi4Zone biedt ook de mogelijkheid om de FlexiHeat-functie te gebruiken, die de zone in drie vooraf ingestelde temperatuurzones verdeelt. Plaats uw pot of pan aan de voorkant voor een intensievere bereiding, schuif hem vervolgens naar het middelste gedeelte voor middelmatige hitte en tenslotte helemaal naar achter voor een laag vuur, ideaal om warm te houden. 

Deze functies zijn essentieel om de resultaten van een professionele chef-kok in uw eigen keuken te krijgen en zo een veel meer aangepaste en intuïtieve manier van koken te bieden. Je zult je zelfs afvragen hoe je het deed voordat je ze gebruikte!