Logo Smeg

Sicily is my loveTijdens de Milaan Design Beurs, Salone del Mobile di Milano 2017, lieten Smeg en Dolce&Gabbana hun laatste samenwerking zien  - Sicily is my love. Deze kleurrijke samenwerking is de tweede collaboratie tussen de twee merken, na de veelbesproken Frigorifero D’arte collectie van vorig jaar, bestaande uit handgeschilderde koelkasten door Siciliaanse artiesten. Zoals de koelkast, zijn de nieuwe kleine huishoudapparatuur ook versierd met Dolce&Gabbana’s kenmerkende decoratieve stijl. 

Toasters, citruspersen, koffiemachines, waterkokers, blenders, keukenrobots en slowjuicers, allen gedecoreerd met gouden citroenen, citrusvruchten, cactusvijgen en vrolijke rode kersen zijn slechts enkele van de typische Siciliaanse decoraties ingelijst in driehoekige motieven, ook wel ‘crocchi’ genoemd. Wat we ook terugzien, zijn delicate florale motieven, geïnspireerd door de kustlijn en landschappen van Zuid-Italië, en afbeeldingen van de fascinerende Mt. Etna, omringd door decoratieve friezen, pittoreske ruïnes van de Griekse tempel van Castor en Pollux in de Vallei van de Tempels, ‘trinacrie’ en ‘cartocci’, een decoratief motief gelijkaardig met de acanthusbladeren. Allemaal symbolen die onlosmakelijk geassocieerd worden met Sicilië, thuisfront van Domenico Dolce en Stefano Gabbana. 

Benieuwd waar je de unieke Smeg x Dolce&Gabbana toestellen kan kopen? Je kan ze vinden in één van de volgende verkooppunten: 

KUNSTWERKEN - MET EEN ENORM VERHAAL TE VERTELLEN

Eten klaarmaken was nog nooit zo opwindend, en natuurlijk, kleurrijk! Ontdek, geïnspireerd door de producten, geschiedenis en traditie van Zuid-Italië en het eiland Sicilië, de exclusieve kleine huishoudapparatuur ontworpen door Dolce&Gabbana in samenwerking met Smeg, binnenkort beschikbaar.

Divina Cucina

De DIVINA CUCINA collectie van Sicily is my Love is een tribuut aan de Italiaanse roots, zijn tradities en populaire festivals, die tot leven komen in twee nieuwe vrijstaande keukensets, bestaande uit een fornuis met dampkap, en bijpassend FAB28 koelkast. Deze toestellen zijn uniek dankzij hun felle kleuren en grootse verhalen. De collectie wordt voorgesteld in twee varianten: de eerste wordt gekenmerkt door afbeeldingen van het Siciliaanse poppenkast theater en de traditionele handgeschilderde kar, met oranje en vurig rood als dominate tonen. De tweede variant toont een majolica print in tinten blauw en wit.